ßßß



W tym roku postanowiłam najeść się pierogami z kapustą i grzybami wcześniej, nie czekając z tym aż do Wigilii. Zazwyczaj na kolacji poprzedzającej Boże Narodzenie jest tyle pyszności, że pierogów raptem zje się 2, 3 sztuki... A reszta, która zostaje zarezerwowana jest na następny dzień głównie dla dzieci;-). Dzisiaj mieliśmy ucztę...:-)Składniki:Ciasto na kefirze jest tutaj.Farsz:Kapusta kiszona (0,5 kg lub wg uznania),30 g suszonych grzybów,2 cebule,olej, masłosól, pieprz.Przygotowanie:Kapustę obgotować w wodzie i wystudzić. Grzyby dzień wcześniej namoczyć, następnie ugotować. 1 cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, posolić, dodać masło. Kapustę posiekać drobno, dodać pokrojone grzyby i podsmażoną cebulkę. Doprawić solą i pieprzem. Z ciasta wycinać krążki szklanką, formować pierogi. Obgotować w osolonej wodzie.Podawać z cebulką podsmażoną na oleju i maśle.
