ßßß
 
            
         Składniki:biała kiełbasa ( u mnie 6 kiełbasek)6 ząbków czosnku2 cebule10 łyżek oliwy z oliwekłyżeczka suszonej szałwiiłyżeczka majerankusól, pieprz do smakuKażdą kiełbaskę ponacinaj nożem i w każde nacięcie włóż plasterek czosnku.
Składniki:biała kiełbasa ( u mnie 6 kiełbasek)6 ząbków czosnku2 cebule10 łyżek oliwy z oliwekłyżeczka suszonej szałwiiłyżeczka majerankusól, pieprz do smakuKażdą kiełbaskę ponacinaj nożem i w każde nacięcie włóż plasterek czosnku. W małej miseczce wymieszaj szałwię, majeranek, sól, pieprz, resztę czosnku przeciśniętego przez praskę i oliwę.
W małej miseczce wymieszaj szałwię, majeranek, sól, pieprz, resztę czosnku przeciśniętego przez praskę i oliwę. Cebulę pokrój w piórka włóż do naczynia żaroodpornego, wlej mieszankę przypraw i wymieszaj. Na cebuli ułóż kiełbasę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C przez 1,5 - 2 godziny. W czasie pieczenia obracaj kiełbaski, aby się równomiernie zapiekły.
Cebulę pokrój w piórka włóż do naczynia żaroodpornego, wlej mieszankę przypraw i wymieszaj. Na cebuli ułóż kiełbasę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C przez 1,5 - 2 godziny. W czasie pieczenia obracaj kiełbaski, aby się równomiernie zapiekły. SMACZNEGO!
SMACZNEGO!



 źródło: ze zmianami Pieczona biała kiełbasa
źródło: ze zmianami Pieczona biała kiełbasa