ßßß
Składniki:biała kiełbasa ( u mnie 6 kiełbasek)6 ząbków czosnku2 cebule10 łyżek oliwy z oliwekłyżeczka suszonej szałwiiłyżeczka majerankusól, pieprz do smakuKażdą kiełbaskę ponacinaj nożem i w każde nacięcie włóż plasterek czosnku.
W małej miseczce wymieszaj szałwię, majeranek, sól, pieprz, resztę czosnku przeciśniętego przez praskę i oliwę.
Cebulę pokrój w piórka włóż do naczynia żaroodpornego, wlej mieszankę przypraw i wymieszaj. Na cebuli ułóż kiełbasę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C przez 1,5 - 2 godziny. W czasie pieczenia obracaj kiełbaski, aby się równomiernie zapiekły.
SMACZNEGO!



źródło: ze zmianami Pieczona biała kiełbasa