ßßß
Składniki:185 g miękkiego masła150 g serka Philadelphia2 łyżeczki otartej skórki cytrynowej280 g cukru210 g mąkiłyżeczka proszku do pieczenia3 jajka1 szklanka świeżej żurawiny (130 g); może być też mrożonacukier puder do posypaniaW misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia.W drugiej misce zmiksuj masło, ser i skórkę z cytryny. Dodaj cukier i ubijaj 5 minut aż masa będzie puszysta.
Wbij jajka po każdym dobrze miksując. Wsyp mieszankę mączną i zmiksuj do połączenia.
Wmieszaj żurawinę.
Gotowe ciasto przelej do foremki o średnicy 22 cm (jeśli nie używasz silikonowej, to posmaruj ją masłem). Piecz w 180°C przez 1 godzinę i 15 minut lub do czasu aż wykałaczka wetknięta w ciasto wyjdzie sucha. Po wyjęciu z piekarnika pozostaw ciasto w foremce na 10 minut, a potem wyjmij i studź na kratce.
SMACZNEGO!




źródło: ze zmianami Cranberry Cheese Cake