ßßß Cookit - przepis na Puree z Bekonem i Szczypiorkiem

Puree z Bekonem i Szczypiorkiem

nazwa

Wykonanie

Aby trochę urozmaicić obiad, zwykłe ziemniaki można zamienić w puree ziemniaczane. Żeby nie było ono też takim zwykłym puree, można wzbogacić je poprzez dodanie np bekonu i szczypiorku, tak jak w przepisie poniżej.
Moje puree jest podane ze stekiem z indyka w sosie śmietanowo - musztardowym, na który przepis już jutro ;)
Składniki:
1 kg ziemniaków
140 g bekonu bez skóry
20 g masła
60 ml śmietany
1 łyżka posiekanego szczypiorku
Ugotuj ziemniaki.
Bekon pokój w kostkę i podsmaż na suchej patelni.
Ugotowane ziemniaki ugnieć tłuczkiem razem z masłem i śmietaną. Następnie dodaj bekon i szczypiorek.
Wymieszaj i gotowe!
SMACZNEGO!
źródło: The Australian Women's Weekly - Chicken
"bacon mash"
Źródło:http://nikolodkuchni.blogspot.com/2012/02/puree-z-bekonem-i-szczypiorkiem.html