Faszerowana cebula to szybki sposób na pyszny obiad i smaczna alternatywa dla faszerowanych papryk czy pomidorów.Do takiej cebuli możemy dodać zasadniczo wszystko. Szczególnie polecam przegląd lodóweczki:)SKŁADNIKI:6 dużych cebul20 dkg pieczarek1 czerwona papryka1 pomidorSer żółtypapryka słodka2 ząbki czosnkuCebulę obieramy i odcinamy kapelusze. Wrzucamy do zimnej wody by przy wdrażaniu nie piekły oczy. Następnie wdrażamy cebule. Wydrążone środki siekamy i szklimy na niewielkiej ilości oleju.Dodajemy pokrojone pieczarki i gdy odparuje woda dodajemy posiekaną paprykę i pomidory. Podsmazamy i na koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.Doprawiamy słodką paprykę i odstawiamy do wystygnięcia. Nakładamy farsz do cebuli. Posypujemy startym serem, nakładamy czapeczki i układamy w nasmarowanej tłuszczem blasze.Pieczemy około pół godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.