Wykonanie

Ciekawy sposób na nowoczesne wykonanie gołąbków. Dodatkowo co jest w środku pozostaje tajemnicą, aż do samego końca.

SKŁADNIKI:500 g
mięsa mielonegojajkosól,
pieprzprzyprawa do mięsmajeranekbazyliabiała kapusta
Kapustę oczyścić i umieścić w garnku. Zalać
wodą i gotować przez około 20 minut w osolonej wodzie, tak by liście zmiękły. Pozostawić do wystygnięcia.

W
między czasie przygotować
mięso mielone. Umieścić je w misce, dodać
jajko, posiekane
grzyby i
przyprawy. Wymieszać.

Liście
kapusty odginać na zewnątrz, tak uważając by się nie połamały. Następnie układać
mięso i przykrywać liśćmi, tworząc ponownie główkę
kapusty.

Wstawić do naczynia, owinąć folią i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 1 , 5 h.