Wykonanie

Kilka dni temu dostałem w prezencie silikonowe foremki do muffinów, trzeba je więc było przetestować. Efekty widać na załączonych zdjęciach;)Do muffinów potrzebujesz:- 1.5 szklanki
płatków owsianych- 3/4 szklanki
mleka
- 3/4 szklanki
mąki- 1/3 szklanki
cukru- 1
jajka- 1
gruszki- łyżeczki
proszku do pieczeniaMąkę,
płatki,
cukier i
proszek do pieczenia wymieszaj w misce. W drugim naczyniu połącz
mleko i
jajko.

Dokładnie umyj
gruszkę i osusz ją papierem, następnie zetrzyj ją na tarce i wymieszaj z
mlekiem i
jajkiem. Kolejnym krokiem jest wymieszanie suchych i mokrych składników. Należy zrobić to szybko i niezbyt dokładnie by muffiny nie były zbite i niesmaczne, jednolita masa w tym wypadku oznacza nieudane
ciastka.Przygotowanym
ciastem napełnij papilotki lub silikonowe foremki i piecz z termoobiegiem przez minimum 20 minut w rozgrzanym wcześniej do 190 stopni C piekarniku , gdy muffiny zaczną się rumienić nakłuj je wykałaczką, jeśli będzie czysta znaczy że są już gotowe.Smacznego!!!