Dlaczego pulpeciki? Są szybkie w przygotowaniu i bardzo różnorodne.Wszystko zależy na co mamy ochotę - mięsne lub wegetariańskie.Jeżeli jesteście zainteresowani co tym razem wysmyczyłam to zapraszam Was do dalszej lektury.Do przygotowania 4 porcji (20 pulpecików) potrzebujemy:- 1 szklankę kaszy gryczanej- 1 pierś z kurczaka- puszkę czarnej fasoli- 2 jajka- sól, pieprz- curry, bazylię, kozierdkę- domowy sos pomidorowyKaszę gryczaną wrzucić do wrzącej wody (gotujemy 1:2 czyli 1 szklanka kaszy i 2 szklanki wody, chyba, że gotujecie w woreczkach).Gotować do wchłonięcia całej wody (ok. 20 minut). Po tym czasie ostudzić.Mięso pokroić na mniejsze kawałki, dodać kaszę, przyprawy oraz jajka całość zmiksować aż konsystencja będzie jednolita. Dodac opłukaną i odsączoną czarną fasolę i wymieszać.Formować pulpeciki, które smażymy na patelni bez tłuszczu. Potem zawartość patelni zalewamy sosem pomidorowym i podgrzewamy.Ja zjadłam tylko w towarzystwie sosu pomidorowego.A wy na jaki dodatek macie ochotę?