Wiosenna, limonkowa wersja babki.Bez glutenu i mleka.potrzebujemy:- skórka i sok z 2 limonek- 200g cukru- 200 g masła (temp pokojowa)- 6 jajek- 300g zmielonych migdałów (można je zastąpić mąką ryżową albo wymieszać w pożądanej proporcji)- 50g skorbii- 2 łyżeczki proszku do pieczeniaMasło,cukier i skórkę z limonki ubić na puszystą masę.Cały czas ubijając dodawać po jednym jajku.Porcjami dodawać sypkie składniki: migdały wymieszane ze skrobią i proszkiem do pieczenia.Na samym końcu dodać sok z limonki.Całość wymieszać.Przełożyć do formy do pieczenia.Piec 35-40 minut w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni (termoobieg).Ostudzić i wyjąć z formy.Z soku i skórki z limonki oraz cukru pudru przygotować lukier, którym należy polać ciasto.