Wykonanie
W weekend mamy czas by wspólnie z rodziną z jeść śniadanie.W ciągu tygodnia każdy wstaje o innej
porze i ten najważniejszy posiłek konsumujemy oddzielnie.Dzisiaj mam propozycję na przepyszne placuszki
śniadaniowe, które są szybkie w przygotowaniu, smaczne i pożywne.Idealnie nadają się na leniwe, rodzinne sobotnie/niedzielne śniadanie.Z racji braku glutenu są idealne dla alergików, ale myślę, że przypadną one wszystkim głodomorom do gustu!

potrzebujemy:- ugotowaną
kaszę jaglaną- jedno
jajko-
jabłko (można je zastąpić
bananem)- 2 łyżki
skrobi ziemniaczanejKaszę ugotować, do naszych placuszków potrzebujemy 7-8 łyżek ugotowanej
kaszy.Zblendować razem z całym
jajkiem,
jabłkiem i
skrobią.Ciasto musi być jednolitej, gęstej konsystencji.Patelnię z odrobiną tłuszczu rozgrzewamy na średnim ogniu.Nakładamy małe porcje ciasta i smażymy z obu stron na złocisty kolor.Można je podawać z
konfiturą owocowa,
miodem lub
cukrem pudrem.





