Wykonanie
Jako dziecko nie lubiłam pulpetów, kotlecików - samo
mięso, bez przypraw, j ałowe, niesmaczne i twarde. Inaczej będzie jeżeli dodamy warzywa - t akie danie wymaga wtedy mniej przypraw, są pulchne i rozpływają się w ustach i naprawdę się oprzeć żeby ich nie zjeść.

Do przygotowania kotlecików potrzebujmy:- ok 400 g filetu z
łososia (może być inna
ryba)- 1 szklankę
kaszy jaglanej- 1
cukinię, utartą i odsączona z nadmiaru
wody- 1
marchewka, utarta- 2
jajka-
sól,
pieprzUgotować szklanką
kaszy jaglanej w około dwóch szklankach
wody, można ją nawet rozgotować. Ostudzoną miksujemy i będziemy dodawać do kotlecików.Z filetu zdjejmujemy skórę i
rybę miksujemy na jednolitą masę (za pomocą blendera będzie najszybciej, ale możecie też rozgnieść widelcem). Dodajemy
cukinię,
marchew oraz
przyprawy, wbijamy
jajka i całość mieszamy rękoma. Połączyć z
kaszą i formowac kotleciki.Smażyć na patelni ok 10 minut z każdej strony na średnim ogniu

