Wykonanie
Jesień już czuć - c o raz więcej pada, o 21 jest już ciemno. Z samochodu odgarniam pierwsze pożółkłe liście. Jesień to nie tylko słota - t o chłodne, mgliste poranki.
Słoneczne, ciepłe chwile. Wygrzewamy się jak jaszczurki, łapiąc ostatnie
podrygi lata.

Do przygotowania 4 porcji potrzebujemy:- 1
dynię Hokkaido- 500 ml
wody- ok 200 ml białego,
wytrawnego wina- kilka gałązek
rozmarynu-
sól,
pieprz- dużo zielonej, świeżej
pietruszki- nasiona lnu/sezamu
Dynię umyć, wydrążyć środek, pokroić na drobne kawałki. Ugotować w 500 ml
wody z dodatkiem
wina,
rozmarynu i przypraw. Gotować na małym ogniu. Całość zmiksować.Na wierzchu udekorować
pietruszką i nasionkami.