Wykonanie
Podawać gorące -
feta rozpływa się wtedy w ustach, a całe nadzienie robi się kremowe. Pycha!!!

potrzebujemy:-
ciasto francuskie (2 opakowania)-
ogórek zielony (pokrojony w kostkę i podsmażony)- opakowanie
łososia wędzonego (można go zastąpić w ostateczności jakąś
wędliną)-
ser feta (ok 1/2 do 3/4 opakowania)-
koperek-
sól,
pieprzŁososia i
fetę pokroić, włożyć do miski. Dodać
koperek,
sól i
pieprz.
Ogórka obrać, umyć i pokroić. Podsmażyć na patelni bez dodatku tłuszczu - chodzi o pozbycie się
wody.Z
ciasta francuskiego wykrawać kwadraty, nakładać łyżeczke nadzienia i formować trójkąty lub kwadraty.Zapiekać w 200 stopniach aż będą złotawego koloru.Życzę Wam smacznego!



Dumplings with
feta cheese, salmon and cucumber

Ingredients:-puff pastry (2 pack)- cucumber (diced and fried)- pack of smoked salmon (you can replace it in the end some ham)-
feta cheese (about 1/2 to 3/4 pack)- dill- Salt, pepperSalmon and
feta cut, put into a bowl. Add dill, salt and pepper.Cucumber peel, wash and cut. Fry on a pan no fat - it is about getting rid of the water.With cut out squares of puff pastry, apply a teaspoon of the filling and forming triangles or squares.Bake at 200 degrees until they are light golden.
Serve hot -
feta melts in your mouth then, and the whole makes the creamy filling. Yum!Bon apetit!







