Wykonanie
Witajcie Łasuchy:) Tęskniliście troszeczkę?;) Ja za
Wami bardzo! Niestety ostatnio nie jestem w najlepszej formie. Pomysłów na smaczne dania mi nie brakuje, gorzej jednak z ich realizacją i pisaniem postów. Zdjęcia też jakieś mało ostre robię, w związku z czym czeka mnie chyba wizyta u okulisty i zmiana szkieł na mocniejsze;) A do tego wszystkiego jeszcze kontuzja kolana, która wyklucza mnie z dalszych treningów :( Odpuściłam bieganie na kilka tygodni jak zauważyłam, że po przebiegnięciu 5 km (dokładnie za każdym razem!) zaczyna mnie boleć kolano. I jeszcze pół biedy jak biegnę. Ale wystarczy, że się raz zatrzymam a muszę później kuśtykać do domu. W poniedziałek nieśmiało włożyłam swoje wymarzone, nowiutkie buciki do biegania i wyszłam na 15 minut truchtu przerywanego marszem, żeby się przekonać czy kolano już się naprawiło. Udało mi się zrobić w
sumie ok 4 km i dupa. I więcej nie. Kolano boli, więc z biegania nici:( Ćwiczę zatem w domu, bo coś robić trzeba, lato w końcu za
rogiem się czai a "dupa sama się nie
zrobi";) I dziwi mnie, że nawet bardzo intensywny trening w domu na macie nie odbija się w żaden sposób na kolanie tak jak 15 minut biegu. Tak, wiem do lekarza! Wiem, wiem. Pójdę, obiecuję. Przecież bieganie to moja mała miłość jest. Zaraz za M. Kotełkami, gotowaniem i
makaronem;) O! a skoro o gotowaniu to dzisiaj mam dla Was bardzo zdrową, bardzo pożywną i niemniej smaczną
sałatkę z
kaszy gryczanej. Idealna na lunch do pracy. Choć w domu wcale gorzej nie smakuje:) Zrobicie? Zróbcie! Pyszna jest.
Serio,
serio:)Ps. Specjalne podziękowania dla S. To wczorajsza rozmowa z Tobą zmotywowała mnie do powrotu:) Buzi:*

Składniki:torebka
kaszy gryczanej prażonej (100g)100 g
wędzonego łososia w plastrach1/2 średniej
czerwonej cebuli1/2 pęczka
natki pietruszki (samych listków)50 g
fety2
pomidorypieprz do smakukilka łyżek
oliwy z oliwekPrzygotowanie:Ugotuj
kaszę według wskazówek na opakowaniu w lekko! osolonej wodzie. Pamiętaj, że dodasz
potem słoną
fetę i słonego
łososia, więc z
solą przy gotowaniu
kaszy naprawdę oszczędnie:)
Cebulę posiekaj w drobną kostkę,
łososia i
pomidora w trochę większą.
Natkę posiekaj również, tak jak lubisz. U mnie jest niezbyt drobno.
Fetę rozetrzyj widelcem na jednolitą masę.Ugotowaną i wystudzoną
kaszę wymieszaj z
cebulą,
pomidorem,
łososiem,
natką i
fetą bardzo dokładnie. Dopraw do smaku
pieprzem i dodaj
oliwę. Wymieszaj i podawaj:)