Wykonanie
W sobotę byłam na swoich pierwszych warsztatach kulinarnych, ale więcej opowiem jak dostanę zdjęcia bo moje wyszły średnio i mam ich zaledwie kilka. Zdradzę Wam teraz, że bawiłam się fantastycznie! a towarzystwo było przesympatyczne:) Wspólne przyrządzanie potraw to świetna zabawa. Był też mały konkurs na zdrową i ładnie skomponowaną
sałatkę. Skromnie się przyznam, że moja była jedną z wygranych z czego cieszyłam się niczym dziecko. Do domu wróciłam bardzo podekscytowana, obładowana prezentami od firmy Oleofarm (pysznymi i zdrowymi) i z takim uśmiechem na pysku, że wieczorem miałam zakwasy;) Mam nadzieję, że wkrótce dostanę zdjęcia bo mam wielką chęć podzielić się z
Wami wrażeniami z tego spotkania. Tym czasem jednak zapraszam na zwycięski przepis:)
Składniki:jedna duża biała
cykoria1/2 średniej
brzoskwini60 g
wędzonego łososia2 łyżki uprażonych
płatków migdałówłyżka posiekanego drobno
koperku2 łyżeczki
musztardy Dijonłyżka
miodułyżeczka
soku z cytryny2-3 łyżki
oleju z
orzechów włoskichsól,
pieprzPrzygotowanie:
Cykorię przekrójcie na pół i drobno posiekajcie (same listki bez twardego środka).
Brzoskwinię umyjcie i pokrójcie w plasterki a
łososia porwijcie na małe kawałki.W miseczce wymieszajcie
musztardę,
sok z cytryny,
miód oraz
sól i
pieprz a następnie, ciągle mieszając, powoli dodawajcie
oliwę.W dużej misce wymieszajcie
cykorię z
brzoskwinią,
łososiem,
koperkiem i dresingiem. Całość posypcie prażonymi
płatkami migdałów.Ps. Zdjęcia zrobiłam przed dodaniem
koperku a
potem było już za późno na kolejną sesję bo
sałatka została zjedzona w mig!;)