Wykonanie

Dziś kolejny pomysł na to, jak szybko i smacznie można wykorzystać
ciasto francuskie. Wystarczy nam jedno opakowanie takiego ciasta, do tego farsz z ugotowanych
jabłek i przepyszne
koperki z
ciasta francuskiego z
jabłkami mamy gotowe . Roboty przy nich nie za dużo, a w smaku i w wyglądzie są rewelacyjne.

Składniki :- 1 opakowanie
ciasta francuskiego- mus z ugotowanych
jabłek z dodatkiem
cukru-
cukier wanilinowy- 1
jajko
Przygotowanie :1. Ciasto wyciągamy z lodówki i kroimy je na kwadraciki. W zależności, jakie chcemy uzyskać
ciastka można je podzielić na 6 lub np. na 15 kwadracików.2. Na środek każdego kwadracika kładziemy farsz, posypujemy
cukrem wanilinowym.3.
Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim wszystkie cztery boki kwadracików. Bierzemy teraz każdy róg ciasta i łączymy je razem po środku.4. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.5. Tak przygotowane
kopertki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i smarujemy całość z wierzchu
jajkiem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok 20-25 minut.6. Przed podaniem posypujemy
cukrem pudrem i gotowe.S M A C Z N E G O ! ! !