Wykonanie
W ostatni weekend pogoda była wyśmienita! Idealna na grilla, przynajmniej w stolicy, gdzie byłem w odwiedzinach u rodziny.Słoneczko świeciło, śniegu już nie było widać, więc sezon grillowy czas zaczynać! Zrobiłem kilka szaszłyków,
karkówkę (będzie też na blogu) oraz
kiełbaski.Ależ nam się tęskniło za takim jedzeniem!Składniki:0,5 kg
karkówki0,3 kg
boczku surowego1
kiełbasa zwyczajnakilka
pieczarekkilka
cebul0,5
czerwonej paprykisól,
pieprzPrzygotowanie:1. Surowe
mięso myjemy i kroimy na kawałki ok 3 cm x 3 cm2.
Cebulę kroimy w grubsze krążki3.
Pieczarki również dzielimy na grubsze kawałki.4.
Paprykę kroimy w kwadraciki, a
kiełbasę w plastry.5. Na patyczki do szaszłyków nabijamy na zmianę składniki według upodobań. Ja robiłem
karkówka,
cebula,
papryka,
kiełbasa,
pieczarka,
boczek i tak x2.6. Całość przyprawiamy
solą i
pieprzem i wstawiamy do lodówki.
7. Na rozpalonego grilla kładziemy gotowe szaszłyki i grillujemy do czasu upieczenia się
mięsa.8. Podajemy najlepiej z
musztardą.S M A C Z N E G O ! ! !