Wykonanie

Jaka szkoda, że sezon na
truskawki się już skończył :( Ale nic tam, całe szczęście istnieją takie urządzenia jak zamrażalki i trochę
truskawek udało się zdobyć. Dziś coś mega pysznego, niestety w mojej wersji trochę na leniwca, co w
sumie nie zepsuło zbytnio dania, mianowicie nie mieliłem
twarogu, tylko użyłem widelca. Zapraszam na smaczne naleśniki z
twarogiem i musem
truskawkowym.

Składniki (ok. 8 naleśników):30-40 dkg
twarogu pełnotłustego1
jajkocukier2 łyżeczki
cukru wanilinowegoszczypta
cynamonutruskawkiok. 150 g
śmietany 30%
Przygotowanie:1. Przygotowujemy naleśniki według ulubionego przepisu (mogą być z tego ale bez
pietruszki zielonej - Naleśniki).2.
Twaróg mielimy (można też rozgnieść widelcem ale zostaną gródki).3. Do
twarogu dodajemy
jajko,
cukier,
cukier wanilinowy i
cynamon.4. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy, jeżeli
twaróg jest gorzki dodajemy jeszcze
cukru.

5. Następnie smarujemy naleśniki przygotowanym
twarogiem.6. Teraz zabieramy się za mus
truskawkowy.7. Do miski wrzucamy rozmrożone
truskawki, wlewamy
śmietanę i dodajemy 2-3 łyżki
cukru.8. Wszystko dokładnie traktujemy blenderem bądź mikserem.9. Złożone naleśniki wrzucamy na patelnię i podsmażamy.

10. Kiedy ciasto się zarumieni naleśniki są gotowe.11. Kładziemy naleśnika na talerz, polewamy musem i gotowe.S M A C Z N E G O !