Wykonanie

Postanowiłam zrobić komuś prezent... Długo zastanawiałam się nad tym, jaki wypiek zarówno przyciągnie wzrok, jak i będzie dobrze smakował. Różyczki okazały się idealne! Są pyszne, efektowne i wcale nie takie trudne w wykonaniu. Niezwykle kruche i delikatne. Polecam do popołudniowej
herbaty.
Marmolada idealnie współgra z pysznym kruchym
ciastem. Dla mnie- wspaniałe połączenie!Gorąco polecam!Składniki: (na ok. 2 , 5 blachy różyczek)450-500 g
mąki pszennej,4
żółtka,1 całe
jajko,300 g
masła,ulubiona
marmolada,200 g
cukru pudru,ekstrakt z
waniliiWykonanie:Wszystkie składniki zmiksować. Wyrobić ciasto, zawinąć w folię i wstawić do lodówki na minimum 30 minut. Po tym czasie rozwałkować na grubość 1 , 5- 2 mm. Wykrawać koła o średnicy max. 7-8 cm.Układać po 3 kółka, zaczynając od 2 zachodzących na siebie, na środek każdego nałożyć odrobinę
marmolady. Przykryć trzecim kółkiem, posmarować
marmoladą i zwinąć.,,Rulon" przeciąć na pół - w ten sposób powstaną 2 różyczki.Piec na termoobiegu w 160-170 stopniach przez 15-20 minut.Smacznego!









