ßßß
Przygotowałam coś na dzisiejsze świeto. Ciastka są kruchutkie, proste, przepyszne. Przełożone najpyszniejszą marmoladą truskawkową. Nie zawierają sztucznych barwników.Składniki:Kruche ciasto:375 g mąki,3 żółtka,300 g masła,190 g cukru pudruLukier:szklanka cukru pudru,odrobina wrzątku,kilka łyżek syropu z czarnego bzuWykonanie:Składniki zmieszać ze sobą. Wstawić do lodówki na 30 min. Po tym czasie rozwałkować na grubość ok. 2-3 mm, wycinać dowolne kształty. Piec 8-10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.W międzyczasie przygotować lukier. Cukier puder wymieszać z odrobiną wrzącej wody i kilkoma łyżkami syropu z czarnego bzu.Gdy kolor ciastek delikatnie się zezłoci wyciągnąć z piekarnika, ostudzić, przełożyć ulubioną marmoladą lub kremem. Polukrować.Szczęśliwych walentynek!


