ßßß
200g cukru200g sezamu3 łyzki wody1 łyzka płynnego mioduPapier do pieczenia wysmarowany lekko oliwą (przygotujcie sobie przed przystąieniem do pracay) i wałekSezam podprażyć na suchej gorącej patelni, do momentu,aż się zezłoci i będzie przyjemnie pachniał. Odstawić do ostudzenia. Teraz przygotować karmel. Na patelnię wsypać cukier, dodać wodę i poczekac az się skarmelizuje, bedzie plynny i złocisty ( oczywiście robimy to na "zapalonej"kuchence") następnie dodajemy miód i wszystko mieszamy. Wsypujemy podprażone ziarna sezamu mieszamy i od teraz działamy błyskawicznie.Gotową masę przekładamy na natłuszczony kawałek papieru, przykrywamy drugim i rozwałkowujemy na placek, kroimy na kwałki( uwaga będzię twardnieć z sekundy na sekundę) i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia ( aczkolwiek ciepłe są pyszne)