Wykonanie
Rodzinkę naszło ostatnio (tzn ciągle ich nachodzi) na coś słodkiego.Skutkiem tego jest przepis na to obłędne ciacho, które już po raz trzeci gości u nas. Zaczęło się od przeglądu szafek w poszukiwaniu składników, które to zadowolą każdego, w efekcie powstało ciasto
czekoladowe z drobinkami
czekolady i
ciasteczkami migdałowymi ( pozostałość po świętach). Ciasto troszkę przypomina browni , ale jest bardziej warte, mniej kleiste, smakuje pysznie na ciepło z
lodami waniliowymi. na zimno tez jest wyborne, tylko,że jest problem z doczekaniem, aż wystygnie. Proporcja na średnia blaszkę ( u mnie kwadrat 15x15)

250 g
czekolady ( użyła
mlecznej)80 ml
mleka100 g
masła2-3 łyżki gorzkiego
kakao180 g
mąki100 g
cukru5
jajekpokruszone
ciasteczka migdałowe ( lub każde inne
ciasteczka)150 g
czekolady roztapiamy z
masłem i
mlekiem, mieszam az powstanie gładka masa.
jajka ubijamy z
cukrem na puszystą masę, dodajemy masę
czekoladową i nadal ubijamy. Następnie dodajemy przesiana
mąkę i delikatnie mieszamy, na koniec wsypujemy pokruszone
ciasteczka i resztę pokrojonej na kawałeczki
czekolady, ciasto przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 3 min w 170st.