ßßß
200 g masła120 g mielonych migdałów120 g mąki pszennejskórka i sok otarty z jednej pomarańczy1 łyża kwaśnej śmietanyZ podanych składników zagniatamy ciasto owijamy w folię i schładzamy w lodówce około godziny. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto na lekko obsypanej mąką stolnicy i wykrawamy dowolne kształty.Ciasteczka pieczemy ok 10 minut w 180 st na papierze do pieczenia, Po wyjęciu z piekarnika są miękkie dlatego ostrożnie przekładamy je na kratkę do przestudzenia.Krem czekoladowy1 tabliczka gorzkiej czekolady2 łyżki nutelli2 łyżki mlekaMleko podgrzewamy w rondelu do gorące dodajemy połamana na kwaki czekoladę i nutellę, wszystko energicznie mieszamy aż do rozpuszczenia się czekolady ( można lekko podgrzewać) Kremem przekładamy wystudzone ciasteczka.