ßßß
Masa serowa3 jajka1/2 kg twarogu ( ja użyłam tego z wiaderka ale może być z kostki zmielony 3 krotnie)200 ml śmietanki 36%120 g cukru1,5 łyżki proszku budyniowego waniliowego3 łyżki Jacka Daniels'aTrufla:500 ml śmietanki 36% lub 30%400 gr czekolady gorzkiej75 ml Jacka Daniels'aW pierwszej kolejności robimy masę serową. Miksujemy jajka na puch, dodajemy wszystkie inne składniki masy serowej ( oprócz Jacka ;-) i miksujemy do połączenia składników w gładką masę.Spód tortownicy wykładamy papierem i przelewamy masę serową, wyrównujemy wierzch i pieczemy w 160 st 50 minut. Wierch ciasta powinien być lekko ścięty. Studzimy w uchylonym piekarniku. Sarnik mocno rośnie podczas pieczenia , apotem lekko opada, tak ma być.Teraz przygotowujemy truflę. Śmietankę podgrzewamy mocno ( uwaga zeby nie zagotować) do gorącej wsypujemy połamaną na kostki czekoladę i mieszamy ,aż do całkowitego rozpuszczenia.Studzimy, ale nie może całkowicie stężeć. Kiedy jest już zimna miksujemy tą masę na wysokich obrotach , pod koniec cieniutkim strumyczkiem dolewamy alkohol. Puszysty krem wykładamy na przestudzony sernik, i chłodzimy wszystko klika godzin w lodówce. Kroimy nożem zamoczonym każdorazowo we wrzątku.