Wykonanie
Oto jest! Mój pierwszy wpis! Dzisiaj naszło mnie na coś pysznego z
żurawiną przygotowaną przez moją mamę i siostrę. Padło na
kakaowe muffiny. Są mięciutkie, słodko kwaśne, idealnie pasują do jesiennego klimatu.

Składniki:2 szklanki
mąki1 szklanka
cukru pudru3 łyżki
kakao2 łyżeczki
proszku do pieczenia3
jajka1/3 szklanki roztopionego
masła3/4 szklanki letniego
mlekapo łyżeczce
konfitury z
żurawiny na każdą babeczkęMieszamy suche składniki w jednej misce, a w drugiej mokre (mokre – mikserem). Następnie, powoli dorzucamy suchą mieszankę do mokrej ciągle ciągle mieszając mikserem. Do papilotek nakladamy trochę masy na spód, nakładamy łyżeczkę
konfitury, i przykrywamy masą, tak aby zapełnić 3/4 objętości papilotki. Rozgrzewamy piekarnik do 190°C i wkładamy babeczki na około 20 minut. Z podanych składników wyszło mi 14 babeczek.

Smacznego!!Brak powiązanych notek.