Wykonanie
Pasta przygotowana w ramach wiosennego odchudzania i zdrowego odżywiania – bo to zwykle tak po światach, kiedy człowiek ledwie żyje z przejedzenia i odczuwa chwilowy brak apetyty, nachodzą go takie
dziwne myśli o odchudzaniu… najczęściej jednak po tygodniu lub dwóch jakoś tak same z siebie znikająPolecam eksperyment się udał – pasta bardzo smaczna…ale kilogramy te same, bo przecież oprócz kaloryczności liczy się ilość a jedna jaskółka i tak nie czyni wiosny

Składniki:
ciecierzyca – 1 szklanka
makrela wędzona – 1 szt
cebula – 1 szt
pomidory krojone z puszki – 4 łyżki
keczup – 4 łyżki
sól do smaku
pieprz czarny mielony
Ciecierzycę wcześniej namoczyć i ugotować lub skorzystać z
ciecierzycy z puszki.Ilość potrzebna do przygotowania pasty to 2 szklanki ugotowanej
ciecierzycy.Umieścić
ciecierzycę w rozdrabniaczu i dodać oczyszczoną z ości oraz rozdrobnioną
makrelę. Następnie dołożyć cztery łyżki,
keczupu, cztery łyżki
pomidorów z puszki,
cebulę i zmiksować wszystkie składniki na gładką masę. Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Pyszna pasta, świetnie smakuje z
ciemnym pieczywem.