ßßß Cookit - przepis na Pasta rybna z ciecierzycą

Pasta rybna z ciecierzycą

nazwa

Wykonanie

Pasta przygotowana w ramach wiosennego odchudzania i zdrowego odżywiania – bo to zwykle tak po światach, kiedy człowiek ledwie żyje z przejedzenia i odczuwa chwilowy brak apetyty, nachodzą go takie dziwne myśli o odchudzaniu… najczęściej jednak po tygodniu lub dwóch jakoś tak same z siebie znikają
Polecam eksperyment się udał – pasta bardzo smaczna…ale kilogramy te same, bo przecież oprócz kaloryczności liczy się ilość a jedna jaskółka i tak nie czyni wiosny
Składniki:
ciecierzyca – 1 szklanka
makrela wędzona – 1 szt
cebula – 1 szt
pomidory krojone z puszki – 4 łyżki
keczup – 4 łyżki
sól do smaku
pieprz czarny mielony
Ciecierzycę wcześniej namoczyć i ugotować lub skorzystać z ciecierzycy z puszki.
Ilość potrzebna do przygotowania pasty to 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy.
Umieścić ciecierzycę w rozdrabniaczu i dodać oczyszczoną z ości oraz rozdrobnioną makrelę. Następnie dołożyć cztery łyżki, keczupu, cztery łyżki pomidorów z puszki, cebulę i zmiksować wszystkie składniki na gładką masę. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Pyszna pasta, świetnie smakuje z ciemnym pieczywem.
Źródło:http://galantyna.pl/2015/04/pasta-rybna-z-ciecierzyca