Pikling – ładna nazwa a to de facto zwykły wędzony w całości śledź. Dla mnie to bez znaczenia, bo uwielbiam śledzie lecz znam takich, którzy jadają piklingi, ale śledzi nie lubiąSkładniki:jaja – 8 szt,pikling – ½ szt,przecier pomidorowy Pudliszki – 1 łyżka,majonez – 1 łyżka,papryczka ostra – ½ szt,szczypiorek – 1 pęczek,sólpieprz do smaku.Przygotowanie:Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek i ostudzić. Przekroić na połówki. Delikatnie wyjąć żółtka i włożyć do rozdrabniacza. Piklinga oczyścić- zdjąć skórę i wyjąć ości. Dodać do żółtek razem z łyżką przecieru oraz łyżką majonezu i posiekaną połówką ostrej papryczki. Zmiksować na gładką masę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Za pomocą strzykawki do dekorowania ciast napełniać wydrążone białka jaj. Dekorować posiekanym szczypiorkiem i kleksem z przecieru pomidorowego Pudliszki.Bardzo smaczna przystawka.