ßßß
Bardzo dobra sałatka, która oryginalny smak zawdzięcza połączeniu zwyczajnych warzyw z dyniowymi pestkami oraz olejem z pestek dyni. Miałam możliwość wypróbować ten przepis dzięki uprzejmości firmy Biolevita.Składniki200 gram mix sałat7 średnich ziemniaków (podgotowanych w mundurkach)1 czerwona cebula5 łyżek pestek dyni3 łyżki oleju z pestek dyni (firmy Biolevita)2 łyżki octu z :czerwonego wina i koncentratu moszczu winogronowegoSposób przygotowaniaKrok 1Ziemniaki umyć i gotować w mundurkach przez kilka minut, nie do zupełnej miękkości (bo będą się rozpadać w sałatce). Gdy ostygną, obrać i pokroić w plasterki.Cebulę kroimy w półpiórka.Krok 2Na spód miseczki lub talerza wykładamy opłukaną i osuszoną sałatę. Następnie kładziemy pokrojone w plasterki ziemniaki. Kolejną warstwę stanowi pokrojona w piórka czerwona cebula. Całość posypujemy pestkami dyni.Krok 3
Sałatkę skrapiamy olejem z pestek dyni i octem z czerwonego wina.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 9.8/ 10 (5 votes cast)Sałatka z pestkami dyni, 9.8 out of 10 based on 5 ratingsPodobne wpisyKolorowa sałatkaMoja granolaSzpinak z pieczonymi warzywamiSzpinak z pastą jajecznąSałatka wiosenna z makaronem ryżowym