Wykonanie
Pudding ryżowy idealnie sprawdza się nie tylko na deser, ale również jako śniadanie!
Daje mnóstwo energii i jest naprawdę pyszny.
Kokosowo-
waniliowy i nieziemsko kremowy! A dodatek ulubionych
owoców sprawi, że danie będzie pełnowartościowe i pełne witamin. W sam raz dla kogoś, kto pragnie zdrowo się odżywiać! Mam nadzieję, że Was zachęciłam! :) Kto się skusi? :)
składniki:szklanka
ryżu basmati2 szklanki
mleka kokosowego1 łyżka
cukrulaska waniliiborówkiRyż opłukujemy, wrzucamy do garnka i zalewamy
mlekiem. Laskę
wanili kroimy wzdłuż na pół i zbieramy nożem ziarnka i dorzucamy do garnka. Samą laskę również dorzucamy (pod koniec gotowania ją usuniemy). Dodajemy
cukier i gotujemy, aż
ryż będzie już bardzo miękki (około 20-25 minut). W zależności od gatunku
ryżu basmati, może się zdarzyć tak, że
ryż nie będzie bardzo miękki, wtedy należy
pudding zmiksować za pomocą blendera.
Pudding przekładamy do miski i podajemy z
borówkami. Pysznie smakuje zarówno na ciepło jak i zimno!