Puddingi i musy czekoladowe kojarzą nam się z ciężkim, słodkim, czasem nieco mdłym smakiem. Często napakowane śmietanką kremówką czy jajkami. Szukałam inspiracji co zrobić, aby cieszyć się to czekoladową przyjemnością bez myśli 'Jejku będę wyglądała jak hipopotam!'. Jeśli jesteście wielkimi fanami czekolady, polecam Wam ten przepis!składniki:5 łyżek kaszy manny2 szklanki mleka1 tabliczka gorzkiej czekolady1-2 łyżki cukrudo podania: np jagody goji, płatki migdałowe, żurawina, orzechy lub owoce sezonoweMleko zagotowujemy. Dodajemy pokruszoną czekoladę i gdy tylko się rozpuści dodajemy łyżka po łyżce kaszę cały czas mieszając. Próbujemy i jeśli chcemy, aby nasz pudding był słodszy dodajemy cukru. Gotujemy kaszę około 3-4 minut i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie miksujemy blenderem na gładką masę i przekładamy do salaterek. Podajemy z płatkami migdałowymi, jagodami goji i żurawiną!