Wykonanie


Ciasteczka i kolorowe
groszki to jedne z najwspanialszych wspomnień dzieciństwa , a z racji , że ostatnio robię się sentymentalna postanowiłam upiec
ciasteczka z entilkami ku uciesze mojej siostry :)***
Ciasteczka***- 200 g
masła- 100 g
cukru- 2 łyżki
syropu klonowego (
miodu)- 300 g
mąki pszennej- 2 łyżeczki
proszku do pieczenia- 110 g entilek- 1 łyżka
Kakao1.Ubijamy
masło z
cukrem na puszystą pianę, następnie dodajemy
syrop klonowy (bądź
miód), łączymy
mąkę z
proszkiem do pieczenia i wszystko razem mieszamy.2.. Powinna wyjść masa lepka, lecz jeśli wyjdzie za bardzo klejąca (będzie przyklejała się do palców) należy dosypać więcej
mąki.3.Formujemy niewielkie kuleczki, układamy je w sporych odstępach na blaszce, bo podczas pieczenia rozchodzą się na boki. Wkładamy je na papier do pieczenia. Pieczemy ok.10 min w temp. 180