Wykonanie
Przepis zaczerpnięty ze strony zszywka.pl :)Polecam !!!!Składniki:2,5 szklanki
mąki2,5 łyżeczki suchych
drożdży1,5 łyżki
cukruszczypta
soli0,5 szklanki
mleka1/4 szklanki letniej
wody2 łyżki
margaryny lub
masła (najlepiej miękkiego)Dodatkowo:tabliczka
czekolady1 łyżka
mlekaSposób przyrządzenia:Wszystkie składniki wrzucić do miski i wyrobić ciasto, aż będzie gładkie. Odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.Z wyrośniętego ciasta uformować misie.Układać je na blachę wyłożoną papierem i ponownie odstawić do podwojenia objętości.Piec ok 20-25 min. w temperaturze 190 °.Gdy misie się upieką
czekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej z 1 łyżką
mleka.Przy pomocy wykałaczki namalować im oczka i nosek roztopioną
czekoladą.Podczas spożywania misie maczać w pozostałej
czekoladzie.Smacznego:)