Wykonanie

Odkrywamy
kasze! Mało tego zabieramy je ze sobą! Dzisiaj odsłona
kaszy pęczak, która niekoniecznie musi być towarzyszem duszonych
mięs i
wywarów. Wersja lunchbox i wege w jednym zestawie. Zapraszam!Przepis (3 porcje):
kasza pęczak - 2
torebkicukinia - 1 wąska,średnia (ok.250-300 g)
kukurydza - 1/2 puszki
cebula czerwona - 1/2 średniej sztuki
olej rzepakowy - 2 łyżki
przyprawy:
sól,
curry,
papryka słodkaKaszę ugotować.
Cebulę pokroić w kostkę,zeszklić na
oleju rzepakowym Cukinię obrać, pokroić w półplastry, dodać do
cebuli.Podlać
wodą,dołożyć
kukurydzę i dusić do miękkości
cukinii. Na koniec przyprawić
solą,
curry,
papryką słodką. Ewentualnie zagęścić
mąką kukurydzianą.

Wartość kaloryczna dla 1 porcji:Energia: 341 kcalWęglowodany: 64,33g
Białko: 8,03 gTłuszcz: 8 , 63 gBłonnik: 6 , 33 gSmacznego!