Wykonanie
spód:30 szt
kakaowych herbatników20 g
czekolady deserowej50 g
masłaherbatniki rozkruszyć,
masło z
czekoladą rozpuścić w rondelku i połączyć z
herbatnikami, masą wylepić tortownicę,masa serowa:3 opakowania
twarogu chudego (600 g)3/4 szklanki
cukru0,5 szklanki
mleka250 ml kremówki3 łyżki
żelatyny deserowej
twaróg,
cukier i
mleko połączyć w blenderze,kremówkę ubić dodać
żelatynę,połączyć z
twarogiem, wylać na spód, wstawić do lodówki.
galaretka malinowa:400-500 g mrożonych
malin4 łyżki
cukru2
galaretki malinowegalaretki rozrobić w 3 szklankach gorącej
wody,
maliny podgrzać w rondelku z
cukrem, rozdrobnić blenderem, przelać przez sito (w celu oddzielenia pestek)
galaretki wlać do musu, odstawić do lodówki, tężejąca
galaretkę wylać na masę
serową,sernik wstawić na noc do lodówki.