ßßß Cookit - przepis na Od kuchni..Lekkie ciasteczka migdałowe

Od kuchni..Lekkie ciasteczka migdałowe

nazwa

Wykonanie

Dziś na blogu będzie bardzo słodko. Ciasteczka migdałowe są pyszne, zrobiłam je z samych zdrowych składników, wyśmienicie smakują z aromatyczną herbatą. Inspiracja - gazeta Grazia nr 2/2015.
Składniki
70 g zmielonych migdałów
80 g fruktozy
110 g mąki pełnoziarnistej
60 g miękkiego masła
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 jajo
1 łyżeczka drożdży instant
Wykonanie
Najpierw wymieszałam mąkę z drożdżami a w osobnej misce wymieszałam mikserem masło, zmielone migdały i fruktozę. Do masy z masłem dodałam mąkę z drożdżami i jajko. Cała masę na ciastka włożyłam na ok. 30 minut do zamrażalnika. Po tym czasie uformowane ciasteczka (im cieńsze tym szybciej się upieką)wykładałam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piekłam ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 st. Z podanej ilości składników wyszło mi 8 dużych serc i jedno małe :), następnym razem zrobię cieńsze ciasteczka.
Źródło:http://zafascynowane.blogspot.com/2015/02/od-kuchnilekkie-ciasteczka-migdaowe.html