Wykonanie
Dziś na blogu będzie bardzo słodko.
Ciasteczka migdałowe są pyszne, zrobiłam je z samych zdrowych składników, wyśmienicie smakują z aromatyczną
herbatą. Inspiracja - gazeta Grazia nr 2/2015.

Składniki70 g zmielonych
migdałów80 g fruktozy110 g
mąki pełnoziarnistej60 g miękkiego
masła1 łyżeczka ekstraktu
waniliowego1
jajo1 łyżeczka
drożdży instantWykonanieNajpierw wymieszałam
mąkę z
drożdżami a w osobnej misce wymieszałam mikserem
masło, zmielone
migdały i fruktozę. Do masy z
masłem dodałam
mąkę z
drożdżami i
jajko. Cała masę na
ciastka włożyłam na ok. 30 minut do zamrażalnika. Po tym czasie uformowane
ciasteczka (im cieńsze tym szybciej się upieką)wykładałam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piekłam ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 st. Z podanej ilości składników wyszło mi 8 dużych
serc i jedno małe :), następnym razem zrobię cieńsze
ciasteczka.



