Wykonanie
            Mała przerwa od upałów. Nareszcie, bo już powoli miałam ich dość. Jako, że zrobiło się trochę chłodniej, można wrócić do gotowania :) Gdy temperatura przekraczała 30 stopni, miałam ochotę jedynie na 
owoce i warzywa, o żadnych skomplikowanych daniach nie było 
mowy. Czas nadrobić zaległości. Na obiad dziś jedno z moich ulubionych dań - 
makaron z świeżymi, sezonowymi warzywami. Szybko, prosto i bardzo smacznie :)porcja dla dwóch osób

200g 
makaronu200g 
cukiniiduży 
pomidorgarść 
pomidorków koktajlowych
cebula50g 
fety2 łyżki 
koncentratu pomidorowegooliwazioła prowansalskiesól, 
pieprzCukinię i 
cebulę obierz, pokrój w półplasterki i podsmaż na niewielkiej ilości 
oliwy. W tym czasie ugotuj 
makaron al dente. Gdy 
cukinia będzie już miękka, dodaj dużego 
pomidora obranego ze skóry i pokrojonego na kawałki. Duś jeszcze ok. 5 minut. Następnie dodaj ugotowany 
makaron, przypraw 
ziołami prowansalskimi, 
solą i 
pieprzem. Gotowe danie przełóż na talerze, posyp pokruszoną 
fetą i 
pomidorkami koktajlowymi.Smacznego :)

