Wykonanie
            Pstrąg to moja ulubiona 
ryba.Najbardziej lubię ją jeść jak jest przygotowana w całości, czyli z głową i ogonem:)Można ją robić na różne sposoby: grillować, smażyć, piec, zapiekać, gotować na parze itdJest łagodna w smaku i niezależnie od tego jakie dodamy do niej 
przyprawy i z czym ją podamy zawsze jest wyśmienita.Ja dziś na obiad podałam ją upieczoną w piekarniku ze świeżym 
rozmarynem, który nadał jej niebanalny smak.

Składniki:
pstrągmasłoczosnek świeży lub granulowany
sólpieprzświeży 
rozmaryn lub suszony
cytrynaolejWypatroszone 
ryby myjemy w zimniej wodzie i osuszamy ręcznikiem papierowym.Do środka 
ryby sypiemy 
sól, 
pieprz i 
czosnek, dodajemy kawałek 
masła, 
rozmaryn i wyciskamy trochę 
soku z cytryny( można zrobić to wszystko wcześniej i schować do lodówki- wtedy lepiej przejdzie smakiem)Na blaszkę na której będziemy piekli 
pstrągi nalewamy troszkę 
oleju i układamy 
ryby.Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok 30 minut na termoobiegu( gdy 
mięso ryby będzie w środku całe białe to jest gotowa).Pod koniec pieczenia można włączyć na kilka minut funkcję grilla, wtedy skóra się przyrumieni.
