Wykonanie
Dobrze jest wstać wcześnie rano i przyrządzić sobie coś rozgrzewającego na śniadanie. Tym bardziej, że tutaj w Anglii, pogoda nie jest tak upalna jak w Polsce, a poza tym nie ogrzewa się w każdym domu, chcąc nieco zaoszczędzić. Postanowiłam dziś zapiec tutejsze słodkie, dojrzałe śliwy oraz
banana pod chrupiącą skorupką owsianą z nasionami chia –
orzechową za sprawą
masła orzechowego, a słodką dzięki
daktylom medjool . Aby ‚podkręcić’ jeszcze smak całości polecam dodać trochę
cynamonu. Śniadanie proste i dosyć szybkie w wykonaniu, gdyby nie czas oczekiwania aż się upiecze. W każdym razie, zdecydowanie warto poświęcić mu chwilę
śliwki z
bananem pod
orzechowo-
daktylową owsianką z chiaplums and
banana baked under peanut butter-dates oatmeal with chiaSkładniki:5-6 łyżek
płatków owsianychłyżeczka nasion chia

3
daktyle medjoolłyżka
masła orzechowego (crunchy, 100%)ok. 1/2 szklanki
mleka owsianego (lub inne roślinne)opcjonalnie:
cynamon2-3
śliwkibananKokilkę/naczynie do zapiekania lekko natłuścić. Następnie pokroić
śliwki oraz
banana w kostkę i przełożyć do naczynia.
Płatki wymieszać z chia, posiekanymi i wypestkowanymi
daktylami,
masłem orzechowym oraz
mlekiem. Przełożyć na
owoce. Zapiekać ok. 20-25 min. w 200 stopniach Celsjusza. Smacznego!Staram się być silna, nie panikować (
póki jeszcze nie czas.. ). Przecież spełniam marzenia. Tak jak zawsze mówię sobie – początki nie są łatwe, ale
dasz radę. Tego
będę się trzymać i dalej szukać wytrwale. Pozytywne myślenie jest tutaj niezbędne!If you do not go after what you want, you will never have it. If you do not ask, the answer will always be ‚no’. If you do not step forward, you will always be in the same place.Jeśli nie pójdziesz za tym, co chcesz, nigdy tego nie zdobędziesz. Jeśli nie spytasz, odpowiedź zawsze będzie ‚nie’. Jeśli nie wykonasz kroku, zawsze będziesz stał w miejscu.
Nora Roberts
