Wykonanie

Jeśli planujecie przyjąć gości, musicie przyrządzić te kotleciki.Wystarczy uszykować wszystko dzień wcześniej, zamarynować i zostawić na noc w lodówce.A
potem to już tylko smażenie ;)Macie ochotę?POTRZEBUJESZ:1/2 kg
piersi z kurczakasól,
pieprz2 łyżki ulubionej
musztardy4 łyżki
maggi w płynie4 łyżki
mąki ziemniaczanejpieprz1
cebula (drobno pokrojona)2
jajkaWYKONANIE:1.
Kurczaka myjemy, suszymy i kroimy na małe kawałeczki.2. W misce mieszamy
mięso ze wszystkimi podanymi składnikami3. Na noc odstawiamy do lodówki.4. Pół godziny przed smażeniem wyciągamy z lodówki. Rozgrzewamy patelnię. Nakładamy łyżką małe porcje
mięsa formując kotleciki.
