Wykonanie
Ostatnio dzieliłam się z
Wami słodkościami, teraz przyszła
pora na coś wytrawnego.
Pieczarki uwielbiam w każdej formie, dzisiaj podzielę się z
Wami przepisem na ciepłą, pyszną przekąskę. Sprawdzi się ona idealnie na spotkaniach z bliskimi, zachwyci nie tylko wyglądem ale i smakiem ;)

Składniki:500 g
pieczarek2 średnie
pomidorypaczka
świeżego szpinaku300 g
mięsa mielonego2 ząbki
czosnku100 g startej
mozzarellipłatki migdałówsól i
pieprz do smakuPrzygotowanie:Usuwamy ogonki z listków
szpinaku, następnie siekamy listki i smażymy na
maśle z wyciśniętymi przez praskę ząbkami
czosnku.
Mięso podsmażamy na oddzielnej patelni,
pomidory kroimy w kosteczkę i dodajemy do
szpinaku, smażymy około 7 minut i dodajemy
mięso, smażymy jeszcze 5-6 minut. Z
pieczarek usuwamy ogonki i pieczemy łebki przez 10 minut w temperaturze 180 stopni. Farsz mieszamy z
serem mozzarella i wypełniamy nim gotowe
pieczarki tworząc "kule". Tak przygotowane
pieczarki z farszem wstawiamy do piekarnika na 10 minut i pieczemy w temperaturze 180 stopni. W międzyczasie prażymy
płatki migdałów na patelni, którymi posypiemy gotowe już
pieczarki.












