ßßß
Składniki:500 g pieczarek2 średnie pomidorypaczka świeżego szpinaku300 g mięsa mielonego2 ząbki czosnku100 g startej mozzarellipłatki migdałówsól i pieprz do smakuPrzygotowanie:Usuwamy ogonki z listków szpinaku, następnie siekamy listki i smażymy na maśle z wyciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Mięso podsmażamy na oddzielnej patelni, pomidory kroimy w kosteczkę i dodajemy do szpinaku, smażymy około 7 minut i dodajemy mięso, smażymy jeszcze 5-6 minut. Z pieczarek usuwamy ogonki i pieczemy łebki przez 10 minut w temperaturze 180 stopni. Farsz mieszamy z serem mozzarella i wypełniamy nim gotowe pieczarki tworząc "kule". Tak przygotowane pieczarki z farszem wstawiamy do piekarnika na 10 minut i pieczemy w temperaturze 180 stopni. W międzyczasie prażymy płatki migdałów na patelni, którymi posypiemy gotowe już pieczarki.











