Wykonanie

Tak wiem wiem już dawno po świętach, ale ja dopiero teraz mam czas na wprowadzenie zaległych przepisów. Ciasto to jest idealne na każdą okazję wystarczy je tylko trochę inaczej udekorować. Bardzo, bardzo słodkie tak więc polecam łasuchom.Składniki:25 dag mielonych
migdałów5 dag
migdałów w całości6
białek1 czubata szklanka
cukru pudruszczypta
soliponadto:1/2 pudełka
marmolady wieloowocowej1/2 puszki
mleka skondensowanego o smaku
krówkipłatki migdałówbiały
lukierpłynna
czekoladaBiałka ubijamy z
sola na sztywna pianę.

Delikatnie mieszając dodawać po łyżce mielonych
migdałów i
cukru pudru, aż powstanie jednolita masa.



Całe
migdały lekko siekamy. Gotową masę wylewamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch masy posypujemy posiekanymi
migdałami.

Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 160'C przez około 40-45 minut.

Po upieczeniu ciasto kroimy na pół.


Na jedno ciasto nakładamy
marmoladę.

Marmoladę przykrywamy drugim
ciastem, na który wykładamy masę
krówkową.


Brzegi posypujemy
płatkami migdałów.

Lukrem piszemy napis Alleluja. Gałązki robimy z płynnej
czekolady, a bazie z lukru. Smacznego !!!





