Wykonanie

Przepis na ten gulasz zdobyłam od naszego przyjaciela domu Mirka. Kiedy pierwszy raz dał nam go do spróbowania to nie mogliśmy się nim najeść wyglądało to mniej więcej tak jakbyśmy nić przez tydzień nie jedli Hahaha.. bo taki był pyszny. W smaku hmm.. trudno określić smak, słodki, pikantny, trochę kwaśny po prostu pyszny. Naprawdę polecam wszystkim miłośnikom
wątróbki drobiowej.Składniki:1 kg
wątróbek drobiowych1 puszka
ananasów1 opakowanie
miksu papryk(czyli czerwona, zielona, żółta i pomarańczowa)3 duże
czerwone cebule1 słoiczek
koncentratu pomidorowego10 łyżek pikantnego
ketchupuoliwa do smażenia
sól i
pieprzWątróbkę drobiową płuczemy, osuszamy i smażymy na
oliwie.

Paprykę płuczemy,czyścimy z gniazd nasiennych , kroimy w małe paseczki i smażymy na
oliwie.

Do lekko podsmażonej
papryki dodajemy poszatkowaną w piórka
cebulę i nadal smażymy.

Do lekko podsmażonej
cebuli z
papryką dodajemy odsączonego
ananasa pokrojonego w kostkę.

Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy i dusimy do miękkości pod przykryciem na małym ogniu.

Podsmażoną
wątróbkę przerzucamy do garnka i łączymy ja z podduszonymi
paprykami z
cebula i
ananasem.

Wszystko dokładnie mieszamy , podlewamy szklanką
wody i dodajemy
ketchup z
przecierem pomidorowym.

Dokładnie mieszamy i gotujemy na małym ogniu około 5-10 minut. Na końcu gulasz doprawiamy
solą i
pieprzem. Smacznego !!!
