ßßß Cookit - przepis na Słodko-pikantny gulasz z watróbek drobiowych

Słodko-pikantny gulasz z watróbek drobiowych

nazwa

Wykonanie

Przepis na ten gulasz zdobyłam od naszego przyjaciela domu Mirka. Kiedy pierwszy raz dał nam go do spróbowania to nie mogliśmy się nim najeść wyglądało to mniej więcej tak jakbyśmy nić przez tydzień nie jedli Hahaha.. bo taki był pyszny. W smaku hmm.. trudno określić smak, słodki, pikantny, trochę kwaśny po prostu pyszny. Naprawdę polecam wszystkim miłośnikom wątróbki drobiowej.
Składniki:
1 kg wątróbek drobiowych
1 puszka ananasów
1 opakowanie miksu papryk(czyli czerwona, zielona, żółta i pomarańczowa)
3 duże czerwone cebule
1 słoiczek koncentratu pomidorowego
10 łyżek pikantnego ketchupu
oliwa do smażenia
sól i pieprz
Wątróbkę drobiową płuczemy, osuszamy i smażymy na oliwie.
Paprykę płuczemy,czyścimy z gniazd nasiennych , kroimy w małe paseczki i smażymy na oliwie.
Do lekko podsmażonej papryki dodajemy poszatkowaną w piórka cebulę i nadal smażymy.
Do lekko podsmażonej cebuli z papryką dodajemy odsączonego ananasa pokrojonego w kostkę.
Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy i dusimy do miękkości pod przykryciem na małym ogniu.
Podsmażoną wątróbkę przerzucamy do garnka i łączymy ja z podduszonymi paprykami z cebula i ananasem.
Wszystko dokładnie mieszamy , podlewamy szklanką wody i dodajemy ketchup z przecierem pomidorowym.
Dokładnie mieszamy i gotujemy na małym ogniu około 5-10 minut. Na końcu gulasz doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego !!!
Źródło:http://magicznakuchnia.blox.pl/2013/11/Slodko-pikantny-gulasz-z-watrobek-drobiowych.html