Wykonanie

Były imieniny mężulka, a żeby nie zgrzeszyć wymyśliłam sobie trochę przyjemności do jedzenia, a jedną z nich była właśnie ta
sałatka. Przepyszna
brokułowo-porowa z dodatkiem
jajka i
pieczarek w smaku lekko kwaskowata, ale podejrzewam że jest to zasługa
korniszonów i
jogurtu więc żeby przełamać smak dodałam do niej słodzika.Składniki:1 mały
brokuł15 dag
pieczarek3 ugotowane na twardo
jajka1 średni
por2-3
korniszony2-3 łyżki
jogurtu greckiego naturalnego
sól,
pieprz, słodzik w proszku
Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie.
Brokuły po ugotowaniu odcedzamy na sitku.
Pieczarki kroimy w plasterki i gotujemy w lekko osolonej wodzie przez około 10 minut od momentu wrzenia
wody.
Pieczarki po ugotowaniu odcedzamy na sitku.
Jajka obieramy i kroimy w grubą kostkę, przekładamy je do miski i dodajemy pokrojonego w pół paseczki
pora, pokrojone w kostkę
korniszony, ugotowane i rozdrobnione widelcem różyczki
brokuła, odcedzone
pieczarki oraz
jogurt grecki.

Składniki na
sałatkę............................................................Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy
solą,
pieprzem i słodzikiem. Smacznego !!!


I jeszcze z bliska................................................................................