Wykonanie
Składniki:1 pęczek
rzodkiewek1 świeży
ogórek1
czerwona cebula1/2 szklanki
śmietany1
jajko ugotowane na twardoszczypta przypraw prowansalskich1 łyżka siekanego
koperkusól i
pieprz do smakuOpłukane, obsuszone
rzodkiewki kroimy w plasterki, dodajemy obrany ze skórki, pokrojony w plasterki
ogórek oraz obraną i pokrojoną w kostkę
cebulę.
Ogóreczek, rzodkieweczka i
cebulka.................................................
Śmietanę,
zioła prowansalskie, drobno posiekane
jajko,
koperek,
sól,
pieprz wrzucam do miseczki.
Jajko,
śmietana,
koperek i
przyprawy.........................................................Wszystko razem dokładnie mieszamy i dodajemy
śmietanowy sos do pokrojonych warzyw.
Z sosem................................................................Wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy zaraz po przygotowaniu. Smacznego !
Surówka z
rzodkiewek i
ogórka..................................................................