ßßß Cookit - przepis na Kotlety schabowe

Kotlety schabowe

nazwa

Wykonanie

Składniki:
50 dag schabu bez kości
3 jajka
25 dag bułki tartej do panierowania
5-7 łyżek mąki do panierowania
1 łyżeczka przyprawy do zup
pieprz
1 łyżeczka granulowanego czosnku
1/2 łyżeczka tymianku
Mięso pokrój na placki o grubości około 2 cm.
Kawałki schabu...............................................
Włóż jeden kawałek do grubego woreczka foliowego.
W woreczku............................................................
Energicznymi ruchami rozbij je tłuczkiem na niezbyt cienkie placki.
Rozbite mięso schabowe...................................
Tak po kolei rozbij wszystkie kawałki. Do miseczki wbij jajka i dodaj pieprz, tymianek, czosnek i przyprawę do zup. Wszystko razem roztrzep widelcem.
Jajka z przyprawami................................................
Na osobne talerze wysyp mąkę i bułkę tartą. Po kolei obtaczaj z obu stron rozbite kawałki mięsa, najpierw w mące,
Mięso w mące..................................................................
następnie w jajku z przyprawami,
I w jajku.....................................................
po czym w bułce tartej.
I w bułce tartej................................................
Kotlet schabowy przed pieczeniem...........................................
Obtoczone mięso smaż na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto-brązowy kolor. Smacznego !
Smażenie........................................................
I z drugiej strony................................................................
Kotlet schabowy.................................................................
Źródło:http://magicznakuchnia.blox.pl/2009/05/Kotlety-schabowe.html