Wykonanie
< Prosta
sałata z
tuńczykiemBatony
Musli >Grzane
białe wino z
wanilią i
pomarańczą
Nigdy wcześniej nie piłam grzanego
białego wina przyrządzonego w ten sposób. Wiadomo że królował zawsze tradycyjny grzaniec z
czerwonego wina, aż pewnego razu zamówiłam tą wspaniałą odmianę
wina na gorąco w jednej z Warszawskich herbaciarni, byłam miło zaskoczona i teraz często robię w domu takie pyszności, naprawdę polecam spróbowaćSkładniki na 1 grzańca:0.5 szklanki
wina białego półsłodkiego ( wytrawne będzie zbyt kwaśne, nie polecam) kilka cząstek obranej
pomarańczy ( najlepiej aby nie było skórki, jeśli mamy czas na taka zabawę) 1 duża łyżeczka prawdziwej
wanilii z
cukrem ( do kupienia w sklepie na dziale z produktami do ciasta) 2 łyżeczki
brązowego cukru szczypta
cynamonu Wszystko grzejemy w rondelku, razem z pokrojoną na małe kawałki
pomarańczą, nie doprowadzamy do wrzenia aby
alkohol nie wyparował nam.Gotowe! Smacznego!



About Pani KucharkaView all posts by Pani Kucharka >< Prosta
sałata z
tuńczykiemBatony
Musli >