Wykonanie
Pyszny, letni deser :)Składnikiciasto:200 g
mąki1/2 kostki
margaryny4 łyżki
cukry pudru2
żółtkadodatkowo:1 szklanka
wiśnikilka
truskawek1/2 opakowania budyniu + 1 łyżka
cukru + 1 szklanka
mleka2
białka + 1/2 szklanki
cukruSposób przygotowaniaZ podanych składników zagnieść ciasto i wylepić nim foremki. Podpiec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 20 minut na jasnozłoty kolor. Ugotować
budyń.
Białka ubić z
cukrem na sztywną pianę. Do podpieczonych babeczek włożyć
owoce i po łyżce budyniu, całość przykryć pianą z
białek. Wstawić piekarnika na 20-30 minut (170 stopni) aż
beza lekko się zezłoci. Smacznego :)Darmowy Hosting CBA.PL