ßßß Cookit - przepis na Chlebek na zakwasie Beaty

Chlebek na zakwasie Beaty

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Kiełbasa parówkowa
Boczek rolowany »
Chlebek na zakwasie Beaty
- 3 szkl.mąki pszennej typ 550
- 3 szkl.mąki żytniej typ 2000
- 3 szkl.wody letniej
- parę łyżek nasion i otrąb pszennych
- łyżeczka cukru
- łyżka soli
- 2/3 szkl. zakwasu
Zagnieść lub zmiksować ciasto włożyć do foremek do połowy,przykrywamy foremki folią spożywczą i odstawiamy w ciepłe miejsce,na 3-5 godzin ciasto musi podwoić objętość!
Piec w nagrzanym piekarniku 180°przez 1 h 15 min
Po upieczeniu zaraz wyciągamy z foremek zostawiamy do całkowitego ostudzenia!!
Podziękowania Beatce za przesłanie przepisu :-)
środa, 07 stycznia 2015, beiot
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Ostatnie wpisy
Mielonka z dziczyzny – ...
Peklowanie zalewowe
Peklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i szynka z jelenia
Chlebek orkiszowy Wiesława
Mój prezent gwiazdkowy 2015
Pasztet myśliwego
Rosół z kaczki
Dzika kaczka wędzona
_________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe
Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!
design by SenTineL Wood.n
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://wyrobydomowe.blox.pl/2015/01/Chlebek-na-zakwasie-Beaty.html