Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Kiełbasa parówkowaBoczek rolowany »Chlebek na zakwasie Beaty

- 3 szkl.
mąki pszennej typ 550- 3 szkl.
mąki żytniej typ 2000- 3 szkl.
wody letniej- parę łyżek nasion i
otrąb pszennych- łyżeczka
cukru- łyżka
soli- 2/3 szkl. zakwasuZagnieść lub zmiksować ciasto włożyć do foremek do połowy,przykrywamy foremki folią spożywczą i odstawiamy w ciepłe miejsce,na 3-5 godzin ciasto musi podwoić objętość!Piec w nagrzanym piekarniku 180°przez 1 h 15 minPo upieczeniu zaraz wyciągamy z foremek zostawiamy do całkowitego ostudzenia!!

Podziękowania Beatce za przesłanie przepisu :-)środa, 07 stycznia 2015, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter