Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Szynkowa i
mielonka z ...
Szynka parzona »Suszone kacze udka

Składniki:-
sól kamienna lub morska-
pieprz,
kminek kolendra mieloneUdka natrzeć
solą. Na dno naczynia wysypać cienką warstwę
soli. Położyć udka. Odstawić do lodówki na 1 dobę. Następnie oczyścić z
soli, osuszyć np. ręcznikami papierowymi i natrzeć na grubo
przyprawami. Z przędzy zrobić pętelki i zawiesić w przewiewnym miejscu. Ja powiesiłem na okapie nad kuchenką gazową. Czas dojrzewania (suszenia) ok. 1-2 tygodnia w zależności od warunków.Można też tak samo zrobić pierś z
kaczki, ale z uwagi na to, że jest cieńsza nie można solić razem z udkami, bo będzie za słona.Smacznegoniedziela, 23 listopada 2014, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter