Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Metka smarownaBabka ziemniaczana »
Słonina po ukraińsku

Składniki:-
słoninka od 4cm w górę, najlepiej przerośnięta mięskiem-
czosnek-
majeranek-
sól kamienna
Słoninę kroimy na ka wałki dopasowane do naczynia. Nakłuwamy nożem i wcisnąłem ząbki
czosnku przekrojone wzdłuż na pół. Tak co 4cm. Nacieramy ze wszystkich stron
solą i roztartym
czosnkiem,Na dno naczynia sypiemy
sól kamienną. Wkładamy do naczynia
słoninę skórą do dołu. Obsypujemy lekko
solą i kładziemy na wierzch drugi kawałek
słoniny skóra do góry. Zasypujemy wszystko całkowicie
solę.Wstawiamy do lodówki (temp. 6 stopni) na 14 dni. Po tym czasie wyjmujemy, zdrapujemy
sól. Nacieramy
czosnkiem i
majerankiem. Odstawiamy do lodówki na kilka dni. Po ok miesiącu jest już ok. W miarę czasu cały czas dojrzewa.Smacznego.wtorek, 22 lipca 2014, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter